Oosterhesselen – Spar Robben, de winkel van Gradus en Jolanda Robben aan de Burgemeester De Kockstraat in Oosterhesselen, ondergaat een complete metamorfose. De deuren van de winkel gaan aanstaande dinsdag, 9 juni, om 16.00 uur dicht. De heropening van de winkel in een compleet nieuwe opzet is op donderdag 25 juni.

Gradus en Jolanda hebben altijd al in de supermarktwereld gewerkt, waar zij elkaar bovendien hebben leren kennen. Sinds drie jaar zijn zij de gezichten van de supermarkt in Oosterhesselen.

Compleet nieuwe inrichting

“De nieuwe inrichting is veel moderner en de winkelruimte is veel slimmer ingedeeld”, aldus een enthousiaste Gradus Robben. “De indeling is een stuk efficiënter met meerderde ‘momenten’. Zoek je iets voor het ontbijt, dan staat alles bij elkaar. Dat geldt ook voor het het avondeten en een gezellige avond met hapjes en drankjes.” Het brood van de winkel blijft als vanouds afkomstig van bakkerij Eising. Spar Robben wordt daarnaast uitgebreid met een slijterij. Er komt een nieuwe opstelling voor de kassa’s in de vorm van een balie.

Duurzaam

Daarnaast wordt de vloer vervangen en, niet onbelangrijk, vertelt Jolanda: “Het bedrijf wordt compleet gasloos en alles draait op ledverlichting. Zo wordt heel energiezuinig gewerkt.” Duurzaam ondernemen staat voorop bij de Spar.

De verbouwing duurt ruim twee weken. “Dat komt ook door de coronacrisis, er mogen niet meer dan twintig personen tegelijkertijd aan het werk zijn.” Maar, het is de moeite waard want Oosterhesselen krijgt een supermarkt, die helemaal bij de tijd is.

Tapas en pizza

“Het eetgedrag”, aldus Gradus, “is in de loop der jaren veranderd. We bieden daarom ook meer artikelen in de vorm van onder andere tapas en kazen.”

Wat ook een mooie uitbreiding is, is het aanbod van verse pizza’s. “We hebben speedovens, waardoor de pizza’s in een mum van tijd klaar zijn. Zo kunnen klanten thuis genieten van heerlijke, verse pizza’s.”

Services

Spar Robben biedt diverse services. Zo is er een pinautomaat in de supermarkt, is er pakketservice en zijn bij de winkel oplaadpunten voor elektrische fietsen. “Dat kan gratis. We zijn aangesloten op het fietsroutenetwerk, zodat bekend is dat we deze service bieden. En ze krijgen er gratis een kopje koffie bij”, glimlacht Robben. Natuurlijk is er ook een bestelservice.

Persoonlijk contact

Gradus en Johanna voelen zich volkomen op hun plek in Oosterhesselen. “Spar Robben is een echte buurtsuper met veel persoonlijk contact met de klanten. Dat vinden wij en de klanten heel leuk.”

Spar is zo’n 13.000 winkels in 48 landen, waarvan ruim 370 zelfstandige Sparwinkels in Nederland.