Oosterhesselen – Popkoor Sounds4You bestaat 25 jaar en viert dat zaterdagavond 2 november met het concert ‘Happy 25’ in De Hesselerhof in Oosterhesselen.

Dirigent Jan Kruimink en een groepje enthousiaste jonge vrouwen uit Oosterhesselen besloten een popkoor op te richten. In 1994 werd Happy Sound ‘geboren’. Het koor kreeg twee jaar geleden een nieuwe naam: Sounds4You.

Door de jaren heen trad het koor op tal van plekken in Nederland op met als hoogtepunten onder meer De Klinker Slag op landgoed De Klencke, promotie naar de topklasse van het Balk Topfestival in Theater Orpheus in Apeldoorn en een gastoptreden met de 3JS in theater De Tamboer in Hoogeveen. De dames deden mee aan tal van korenfestivals, maakten cd-opnames en traden op met andere koren, orkesten, de Drentse zangeres Martijje en de winnaar van The voice of Holland, Iris Kroes.

Van een dorpskoor is Sounds4You uitgegroeid tot een regionaal popkoor met zo’n veertig leden uit allerlei plaatsen in Zuidoost-Drenthe. Wat niet veranderd is, zijn de meerstemmige zang, het enthousiasme en de gezelligheid. Ook is Jan Kruimink nog altijd de dirigent.

Hij maakt verrassende koorarrangementen van bestaande popliedjes. Van Queen en Within Temptation tot Radiohead en van Klein Orkest en Kool & The Gang tot Claudia de Breij. Tijdens Happy 25 zingt Sounds4You een mix van ouder en nieuw repertoire, begeleid door pianist Mark Hidding.

Het concert is inmiddels geheel uitverkocht.