Sleen – Basisschool De Fontein in Sleen heeft momenteel twee inzamelacties.

Wecycle

De school doet mee aan Wecyle, de inzamelactie van afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De apparaten kunnen worden ingeleverd. Voor dit doel staat er een doos in de hal. De school spaart met deze actie voor een mooie beloning.

De inzameling duurt tot medio november. De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, die van de opbrengst een bedrag doneert aan Stichting Jarige Job.

Bag2School

Via de organisatie Bag2School Nederland is een kledinginzamelingsactie opgezet. Bag2School Nederland verzamelt kleding van scholen en verenigingen om de afvalberg niet hoger te maken en keert per kilo een bedrag uit. Daarnaast helpt het de school om te sparen voor activiteiten voor de leerlingen van De Fontein.

Bag2School Nederland heeft sinds de start in 2006 al meer dan 1,5 miljoen euro uitgekeerd! In Nederland gaat er in totaal ongeveer 124 miljoen kilo textiel met het restafval mee, terwijl er maar 70 miljoen kilo ingezameld wordt voor recycling en hergebruik.

Heel erg zonde dus én slecht voor het milieu. Ouders worden gevraagd om de speciale Bag2Schoolzak te vullen met oude nog bruikbare kleding/textiel en die naar de school te brengen. Ook schoenen, riemen, lakens en dekens zijn welkom. Meer informatie over de in te zamelen spullen staat op de website van Bag2School. De kleding wordt opgehaald op donderdag 7 november.

Foto: Wecycle.