Coevorden – Wethouder Joop Slomp opende vrijdag het Picardthuis aan de Dr. Picardtlaan 5. Dat is de locatie waar eerder de Mijndert van der Thijnenschool stond. De school is zo’n acht jaar geleden verhuisd naar Brede School SOM.

Het Picardthuis is onderdeel van Dagelijks Leven uit Apeldoorn met 86 vestigingen, verspreid over elf provincies. Het is de tweede vestiging in Coevorden: het Drostenhuis is al heel wat jaren gevestigd aan de Drostenhuis.

Net als in andere vestigingen zijn bewoners van het Picardthuis van gespecialiseerde zorg in een kleinschalige woonvorm. In het Picardthuis is ruimte voor 21 bewoners. De eerste vijf bewoners nemen aanstaande maandag hun intrek in het pand. Belangstellenden konden vrijdag een kijkje nemen in het pand.

Wethouder Slomp: “Het Picardthuis voorziet in de behoefte aan een betaalbare woonvoorziening voor mensen met dementie. Heel belangrijk in deze tijd van vergrijzing. En wat het voor mij bijzonder maakt: ik heb een achtergrond in de zorg en ben achterbuurman van het Picardthuis. Ik heb de bouw op de voet kunnen volgen en het is een aanwinst voor de wijk. Ik wens de aanstaande bewoners veel woonplezier en het team veel succes!”

De bewoners krijgen persoonlijke en betaalbare zorg. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt er alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en bewoners mogen hun eigen meubels meenemen. De bewoners hebben elk hun eigen studio, bestaande uit een zit-/slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn er gezamenlijke woonkamers. Er bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg, waardoor mantelzorgers tijdelijk kunnen worden ontlast.

Foto’s: gemeente Coevorden. Meer foto’s staan op de Facebookpagina van het Picardthuis.