Coevorden – Forbo Flooring Systems in Coevorden is het eerste bedrijf in de gemeente, dat zich heeft aangesloten bij het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente. Maandagochtend werd daaraan in het kader van de Nationale Sportweek aandacht besteed door een bezoek van onder meer wethouder Joop Slomp.

Sinds eind augustus is het gehele terrein van Forbo op de Holwert rookvrij. Joop Slomp reikte een bord ‘Rookvrij terrein’, evenals raamstickers van het Sport- en Preventieakkoord uit.

Algemeen directeur operations Arthur Evers, marketing- en communicatiemanager Jolanda de Vries en HR-adviseur Martine Schepers verwelkomden het gezelschap vanuit de gemeente en de buurtsportcoaches Gezond Coevorden. Evers gaf allereerst enige uitleg over Forbo Flooring met zo’n driehonderd medewerkers, vooral afkomstig uit de gemeente Coevorden. Beleidsadviseur sport en bewegen Alieke Wijnholds wees nog op sport en preventie.

“Ons terrein”, zei Martine Schepers in vervolg daarop, “is niet alleen rookvrij, we bieden onze medewerkers ook cursussen ‘Stoppen met roken’ aan. Een behoorlijk aantal doet hieraan mee.”

“Mooi voorbeeld”

Wethouder Joop Slomp was zeer te spreken over het feit, dat Forbo als eerste bedrijf toetreedt tot het Sport- en Preventieakkoord. “Dat is een mooi voorbeeld voor andere bedrijven.”

Sport bij Forbo

Forbo doet overigens meer voor de gezondheid. Jolanda de Vries liet weten, dat in de kantine zoveel mogelijk gezonde voeding wordt aangeboden. “Verder is er veel aandacht voor sport. We hebben bijvoorbeeld een fietsclub, die binnenkort naar Valkenburg gaat en meedoet aan evenementen. We zijn ook altijd bij het Arjen Vonktoernooi en we zijn bezig met het opstarten van hardloopgroepen. Voor volgend jaar hebben we een programma voor vitaliteit opgesteld. We hebben alle medewerkers het boekje van het Cultuurpad Coevorden gegeven. Wie onderweg de mooiste foto maakt, krijgt een prijsje.