Dalen – Bibliotheek Dalen en Stichting Aold Daol’n houden vrijdag 7 februari een gespreksavond over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.

Op deze avond in de zaal van restaurant Cornelis interviewt Geerhard Gras, oud-presentator van RTV Drenthe, mensen uit de voormalige gemeente Dalen die de oorlog hebben meegemaakt. Bij hem aan tafel zitten Harm Grooten en Hans Boesjes uit Dalen, Hans Hoving en Harm Keen uit Wachtum, Dina Vleems-Meijering en Hendrik Rabbers uit Dalerveen, Geertje Sibon-Meijering uit Stieltjeskanaal, Geert Benjamins en Jan Nico Scholten uit Dalerpeel en Gerrit Abbing en Geert Velting uit Oosterhesselerbrug.

Bezoekers van de avond kunnen niet alleen luisteren, maar ook actief meedoen. Ze kunnen spullen die aan de oorlog herinneren meenemen of hun eigen verhaal vertellen. Geerhard probeert zo veel mogelijk mensen aan het woord te laten. Verder zijn voorwerpen, foto’s en filmbeelden te zien over Dalen en Drenthe in oorlogstijd en tijdens de bevrijding. Daarnaast is sfeervolle muziek uit de jaren veertig te horen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. De consumpties zijn voor eigen rekening.

Foto: Aold Daol’n.