Coevorden – De organisatie van Vrouwendag Coevorden is vandaag bezig geweest met een promotiefilm voor de Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart.

Onlangs werd een oproep gedaan voor sterke vrouwen, die het verschil maken. Vrouwendag Coevorden staat op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 maart in het teken van ‘Invloed met impact’. De organisatie van de Vrouwendag bestaat uit de mensen van Stedelijk Museum Coevorden, Synagoge Coevorden, Home Start, Bibliotheek Coevorden en Theater Hofpoort. Het project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

In de video zijn een aantal historische én hedendaagse sterke vrouwen uitgelicht. De eerste hedendaagse sterke vrouw is daarbij bekendgemaakt: Simone Kempees uit Coevorden. Zij was begin dit jaar de initiatiefnemer voor Coevorden Co-Helpers om elkaar in deze coronatijd te helpen. Dat groeide uit tot een organisatie met vele vrijwilligers, die samen heel wat acties ontplooiden.

Eind februari en in maart wordt de film vertoond via diverse online kanalen. Ook worden dan de namen van de andere (historische en hedendaagse) sterke vrouwen bekendgemaakt. In maart is een tentoonstelling te zien op de Weeshuisweide. Er worden levensgrote vrouwelijke silhouetten, die een kader vasthouden met daarin een foto van de sterke vrouwen van Coevorden, geplaatst. In het silhouet staat het verhaal van de afgebeelde vrouw omschreven. Op deze manier kunnen bezoekers geheel coronaproof, het verhaal van de vrouwen lezen.

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag zijn er op zaterdag 6 en zondag 7 maart een aantal activiteiten.

Foto Stedelijk Museum: Simone Kempees in de spotlights.