Oosterhesselen – Er wordt op allerlei locaties in Oosterhesselen hard gewerkt voor de Hesseler spooktocht op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober. Aanmelden kan niet meer, want het evenement is volledig uitverkocht met maar liefst 880 deelnemers. Er is zelfs nog een wachtlijst.

Honderd vrijwilligers

Stichting Volksvermaken Oosterhesselen houdt de spooktocht nu al voor de achtste keer. Eerst werd de tocht op één avond gehouden, maar het is nu de derde keer dat er twee avonden zijn. Ger Jeuring van Volksvermaken is enthousiast: “Dat dit allemaal kan in een dorp als Oosterhesselen. Er zijn zo’n honderd vrijwilligers in touw en overal helpen mensen mee.” Zo waren Bart Kruimink en Anouk Mug woensdagmiddag druk bezig bij een pand aan de Burg. De Kockstraat. Zij legden uit wat op die locatie de bedoeling is.

Nieuwe attractie

Elk jaar is de spooktocht weer anders, bovendien is dit jaar nog een bijzondere attractie toegevoegd. Daarover wil Jeuring nog niets kwijt. “Door deze extra activiteit mogen de groepen niet groter dan acht personen zijn”, zegt hij geheimzinnig. Het thema vertelt hij wel: “Dat is ‘D’r in en d’r oet’.” De diverse scènes zijn geschreven door Jannes Bennen uit Oosterhesselen. Hij schrijft ook veel voor ‘t Aol’Volk.

Start om de vijf minuten

Alle deelnemers zijn inmiddels voorzien van informatie. De startlocatie is De Waog aan de Burg. De Kockstraat. Op beide avonden vertrekt de eerste groep om 18.45 uur. Om de vijf minuten gaat een groep van start, de laatste groep begint om 23.15 uur aan de wandeling van circa anderhalf uur. Café Deen is geopend om na te praten over het spektakel.
Door de spooktocht zijn diverse wegen afgesloten in Oosterhesselen.