Schoonoord heeft ‘Cultuurpad op de fiets’

Schoonoord heeft ‘Cultuurpad op de fiets’

Schoonoord – In het kader van het cultuurpad-in-de-kijkerweekend in Schoonoord werd vanochtend, vrijdag 5 augustus, het bijzondere kunstproject ‘Cultuurpad op de fiets’ geopend door Henk Mulder. Die prees de inzet voor het realiseren van dit project. De aanwezigen werden verwelkomd door Martha Marjenburgh, beeldend kunstenaar bij Concrea.

Voor dit project hebben schoolkinderen en bewoners van Het Ellertsveld acht mozaïektegels ontworpen en gemaakt. Die zijn inmiddels geplaatst langs het fietspad tussen Openluchtmuseum Ellert en Brammert en hunebed De Papeloze Kerk. Ter gelegenheid daarvan waren kinderen en ouderen vertegenwoordigd bij de opening. Daarbij werd uitleg gegeven over de mozaïektegels. Op elke tegel zit een QR-code. Wie die scant, krijgt informatie over de afbeelding op de tegel.

Vandaag was ter gelegenheid van dit weekend het Brommermuseum aan de Maatschappijweg 2 in Schoonoord geopend voor twee rondleidingen. Ook op zaterdag 6 en zondag 7 augustus is op diverse locaties kunst en cultuur te beleven, namelijk bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert (dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur) en Concrea aan de Slenerweg 78. Bij Concrea is een nieuwe expositie te zien van werk van Martha Marjenburgh en Roland van Balen.

Puzzeltocht

Tijdens het weekend is er ook een puzzeltocht met gebruik van QR-codes, waarmee een prijs te winnen is. Prijsvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij Ideeja Tramstraat 15 en Concrea aan de Slenerweg 78. Ook staat de route vanaf dat moment op de website www.schoonoord.nl.

Routes Cultuurpad

Er zijn twee routes van het Cultuurpad in en rond Schoonoord: De Kiel-Schoonoord, circa 4,5 km, en Schoonoord-Papeloze Kerk. Alle 23 trajecten van het cultuurpad zijn online beschikbaar via www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Logo Theater Hofpoort