Benneveld – In 2017 is onder de naam ‘Bloeiend Benneveld’ begonnen met het ecologisch beheer van de bermen in het buitengebied van Benneveld. Inmiddels is dat vijf jaar geleden en is ecologisch bermbeheer de standaard geworden in de gehele gemeente Coevorden.

Naast het ecologisch bermbeheer zijn er in de gemeente vele initiatieven die bijdragen aan de biodiversiteit en het landschap. Bijvoorbeeld het planten van bomen en struiken, het poten van bloembollen, het ophangen van nestkastjes en de aanleg van bloemrijke akkerranden. Ook vele particulieren zijn hun tuinen op een meer natuurlijke wijze gaan inrichten en beheren.

In het kader van het vijfjarig bestaan van Bloeiend Benneveld wordt extra aandacht besteed aan wat men zelf in de tuin kan doen voor de natuur. Daarom worden belangstellenden uitgenodigd om op zaterdag 13 augustus een kijkje te nemen in een aantal ‘wilde tuinen’. In deze tuinen is het niet alleen goed toeven voor mensen maar ook voor vogels, insecten en andere dieren zoals egels en vleermuizen.

Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn in Benneveld zes tuinen open voor bezoekers. De toegang is gratis. De enthousiaste eigenaren zullen u graag vertellen over hun ervaringen met zowel de hoogtepunten als de mislukkingen.

Tuinen

De volgende tuinen zijn opengesteld: Bennevelderstraat 58, De Natuurderij van Rosalie Rozeboom en Jos Hoekerswever; Bennevelderstraat 22, Hélène Valentin en Norbert Kusters; Almaatsweg 4, Erna Koole en Krijn Houwing; Almaatsweg 5, Ellen en Gijsbert Six; Westersteeg 4, Gerard van Amstel; Westersteeg 6, Els Verzijlbergen en Jan Luther Broekema.

Het verzoek aan automobilisten is om hun auto te laten staan bij de tuin die als vertrekpunt wordt gekozen. Alle tuinen liggen op loopafstand. In de tuin op Bennevelderstraat 22 is een terras met koffie, thee en fris.