Wezup – Na Schoonoord vindt het volgende cultuurpad-in-de-kijkerweekend plaats op zondag 14 augustus in en rond Wezup. Tijdens het wandelen van een route van het Cultuurpad in en rondom Wezup kan een bezoek worden gebracht aan de 25ste editie van de Kunstmarkt in Wezup. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer dan zeventig kunstenaars uit heel Nederland komen naar Wezup om kunst uit te stallen voor baanderdeuren en in boerenschuren, tuinen en weilanden. De kunst en kunstnijverheidsproducten trekken jaarlijks veel bekijks. In de sfeervolle marktkramen vertellen de kunstenaars graag over hun werk. Te zien zijn schilderijen en tekeningen, kunstnijverheid, objecten van glas, metaal en keramiek, sieraden en zelfontworpen kleding.

Er zijn diverse routes van het Cultuurpad in en rond Wezup: Zweeloo-Wezup, circa 5,5 km; Wezup-Wezuperbrug, circa 7 km; Wezuperbrug-De Kiel, circa 7,5 km. In Zweeloo zijn er exposities in de Kunstenaarsherberg (geopend zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur) en het kerkje van Zweeloo (geopend woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur).

De 23 trajecten van het Cultuurpad zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen en de stad in de gemeente Coevorden is een langeafstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad draagt de naam ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.