Wachtum – FC Wachtum 1 (bij de KNVB bekend als Dalen 5) vertoont grensoverschrijdend gedrag. In navolging van de wedstrijd FC Wachtum (bij de KNVB bekend als Dalen 5) tegen FC Wachtum uit Duitsland staat zaterdag 18 juni de returnwedstrijd in Duitsland op het programma. Het Nederlandse FC Wachtum heeft er zin in en maakt er een feestje vol humor van.

Wachtum in Duitsland, een plaats tussen Meppen en Cloppenburg, telt circa 750 inwoners. Drie jaar geleden kwamen twee volle bussen de grens over. Destijds verloor het Nederlandse FC Wachtum met 2-4. Het verslag hiervan staat onderaan dit artikel.

Nadelig is het niet voor FC Wachtum, dat in de tussenliggende periode de ‘uit gescoorde doelpunten tellen dubbelregel’ geschrapt. Het resterende competitieprogramma van de KNVB ziet de Nederlandse ploeg daarom meer als voorbereiding op deze kraker. Naast de wedstrijd (die om 17.00 uur begint) zijn er nog vele activiteiten. Zie hiervoor de poster onderaan dit bericht.

Busreis

“We kunnen niet zonder de steun van zoveel mogelijk Wachtumers om deze achterstand goed te maken in het 81 kilometer verderop gelegen gelijknamige dorp. Ter kennismaking, samenwerking en verbroedering willen we het evenement zo toegankelijk mogelijk maken voor alle Wachtumers. Daarom organiseren we, mede mogelijk gemaakt door het Dorpsbudget en de organisatie van het open podium, een busreis.”

Vroeg in de middag op zaterdag 18 juni reizen de PKW’s, LKW’s en Bussen, oftewel de personenauto’s, vrachtwagens en bussen, af naar het Duitse Wachtum. “Als afsluiting van een goed seizoen wordt verwacht dat we vroeg in de volgende ochtend met de mondhoeken omhoog en een Europese prijs rijker weer bij dorpshuis De Kom arriveren. Momenteel zijn we in overleg met burgemeester en wethouders betreffende een geschikte locatie voor een eventuele huldiging”, aldus de organisatie.

Aanmelden voor de busreis kan bij Han Hilbrands, hanhilbrands96@hotmail.com, 06-27396063, en bij Frank Geertsema, frank@omcon.com, 06-53508606.

Foto: de teams in 2019.

Zie ook:

Wachtum maakt er een sportief feest van