Sleen – Zanger en pianist Roon Staal treedt donderdag 28 oktober vanaf 20.00 uur op in de Dorpskerk aan de Brink in Sleen. Het concert is onderdeel van zijn jaarlijkse herfsttour. De 41-jarige singer-songwriter bezoekt van tot en met 31 oktober 21 locaties in Nederland.

Tijdens de concerten brengt hij zowel enkele van zijn originele werken (Promise, The garden of light, Morgen komt eraan en het nieuwe By her side) als bekende covers als Smile, I have a dream, Danny Boy, Look for me in rainbows en andere werken van bijvoorbeeld The Beatles, Abba en Simon & Garfunkel.

Terugkomend publiek kent de warme stem en het golvende pianospel van de zanger die ook bekende coversongs eigen maakt. Art Garkunkel en Gilbert O’Sullivan zijn enthousiast over de Nederlandse troubadour.

Staal staat bekend om zijn imponerende pianospel in combinatie met zijn soepele, warme stem waarmee hij op authentieke wijze het publiek in vervoering brengt. De kleinschalige concerten scheppen daarbij een intieme sfeer tussen de artiest en het luisterend publiek. Toch stond hij al vanaf jonge leeftijd in de grotere theaters zoals Carré Amsterdam, Luxor Rotterdam en het Beatrix Theater in Utrecht. Hij speelde hoofdrollen in de musicals Les Misérables (1991), Tommy (2001), Rembrandt (2006) en Petticoat (2010), waarvoor hij genomineerd werd voor een Musical Award. Ook in het buitenland treedt hij af en toe op zoals in Rusland en Japan. Momenteel werkt hij aan een Amerikaanse albumrelease waarvan de single Dreamer binnenkort uitkomt.

Alle informatie met betrekking tot de herfsttour en het concert in Sleen staat op www.roonstaal.com. Via de website kunnen kaarten worden gereserveerd. Bestellen kan ook via 06-15403125.