Coevorden – Raptim 1 heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Het won vanmiddag met 4-2 in een thuiswedstrijd van Sleen.

Onder een heerlijk zonnetje begon de wedstrijd met scheidsrechter Wigchers. Sleen begon goed aan het duel en had in de eerste fase mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig voor Raptim hadden de spelers van Sleen hun vizier (nog) niet op scherp staan en bleef het vooralsnog 0-0.

Gaandeweg de eerste helft kwam ook Raptim beter in het spel en dat resulteerde in de 22e minuut in een grote kans voor Daan van der Lippe. Hij kopte een vrije bal van aanvoerder Stan Meppelink op doel, maar de Slener goalie Niels Kloppenburg stond zijn mannetje. Een paar minuten later was het wel 1-0. A-junior Bjorn Wesseling kon eenvoudig intikken na een moment van verwarring in de defensie van Sleen.

Sleen zette hierna een tandje bij en het was vaak dreigend in de omschakeling, zonder echt heel grote kansen bij elkaar te spelen. In de 34e minuut kreeg spits Lars Meijer een dot van een kans, hij schoot oog in oog met Kay de Groot echter jammerlijk over. Even later was er de 2-0 voor Raptim; een corner van Wouter van Dunen werd in tweede instantie simpel binnengetikt door Marnix Leferink. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was het hetzelfde spelbeeld, Raptim controlerend en Sleen vaak dreigend in de aanvallen. In de 60e minuut viel de 3-0, Daan van der Lippe werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en het was voor hem een koud kunstje om de toegekende penalty binnen te schieten. Sleen was echter niet uit het veld geslagen en het bleef vechten voor een beter resultaat. Raptim verdedigde slordig en het grossierde in domme overtredingen. Twee daarvan resulteerden terecht in een strafschop: eenmaal ongelukkig hands van Frank Ambergen en eenmaal slordig uitverdedigen waarbij een speler van Sleen werd gevloerd. Beide keren werd de strafschop feilloos door Ranil Briek ingeschoten, al moet gezegd worden dat keeper Kay de Groot zijn hand bij de tweede strafschop nog tegen de bal kreeg.

Ineens was het 3-2 en was er spanning alom. Sleen vocht voor wat het waard was, maar het kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Vanuit een doeltrap kwam de bal bij de ingevallen Kay Ambergen. Hij verschalkte keeper Niels Kloppenburg in de lange hoek. Het was 4-2 en het duel was gespeeld. Niet lang daarna floot Wigchers voor het einde. Raptim kon drie punten bijschrijven. Niet dat het team veel beter was, maar het was wel effectiever.

De eerstvolgende wedstrijd is op 30 oktober, dan wordt uit gespeeld tegen Titan.

Bron: website Raptim.