Zweeloo – Godelieve van der Heijden, kunsthistoricus en zeer bekend met de kunstgeschiedenis van Drenthe, geeft zondag 23 februari een presentatie over de rol van Zweeloo in ‘Barbizon van het noorden’.

De presentatie in woord en beeld vindt plaats in de Kunstenaarsherberg aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo en begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur). De entreekosten zijn 7,50 euro inclusief een kop koffie. Aanmelden is niet nodig.

Zweeloo en haar prachtige omgeving doen -evenals onder andere Rolde en Vries- als ‘Barbizon van het noorden’ niet onder voor het Franse Barbizon, een verzamelplek voor kunstenaars in de negentiende eeuw. Dat vele kunstenaars het Drentse landschap ontdekten, is te zien in de Zweeloo Art Collection, waar heel veel schilderijen van bekende en minder bekende schilders digitaal bijeen zijn gebracht. Die zijn te zien op deze website.

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid om te genieten van een speciale maaltijd. Aanmelden kan tot donderdag 20 februari bij Bistro Tante Sweel via info@tantesweel.com of 0591-371959.

Foto: Landschap in Aalden van de hand van Claes H. Meiners.