Coevorden – Met nog twee wedstrijden voor de boeg trof kersvers kampioen Raptim in de uitwedstrijd op Tweede Pinksterdag vv Wacker in De Wijk. Voor de wedstrijd werd het team ontvangen met een sportieve erehaag door de thuisploeg als felicitatie voor het behalen van de titel in de derde klasse C.

Na de aftrap was de eerste kans van de wedstrijd voor Wacker, Steijn Drost knalde de bal op de kruising. In de 14e minuut was het de beurt aan Raptim. Laurens Meppelink speelde zich prachtig vrij en schoot onhoudbaar de 0-1 binnen. Raptim bleef vervolgens de betere ploeg, maar tot echte kansen leidde dit niet.

In de 35e minuut leek Wacker op gelijke hoogte te komen, maar door alert reageren van grensrechter Peter Ekkelenkamp werd er buitenspel geconstateerd. Senna Kootstra had vlak voor rust pech net naast te schieten, waardoor de ruststand 0-1 was.

Na de pauze besloot Raptim-trainer Bert Doldersum alle mogelijke wissels te gebruiken. Dat dit niet direct leidde tot een kwaliteitsimpuls was begrijpelijk. Beide ploegen kregen kleine kansen. In de 72e minuut leek Wacker te gaan scoren. Rob van Luin kon alleen op het doel af, maar Raptim-doelman Kay de Groot bekroonde zijn sterke seizoen met een goede redding. Toch werd het in de 79e minuut nog gelijk. Een voorzet van Coen van Luin draaide over de vingers van de doelman heen in de uiterste hoek.

Een paar minuten later leek Raptim toch weer op voorsprong te komen. Na een goede actie van Bjorn Wesseling kon Kian Bosman de geboden kans net niet benutten. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel totdat Yorin Habing vriend en vijand verraste door zich vlak voor tijd goed vrij te spelen en knalhard de winnende treffer te scoren. Eindstand 1-2.

Aanstaande zondag speelt Raptim de laatste wedstrijd van dit seizoen. Om 14.00 uur wordt thuis tegen HODO uit Hollandscheveld afgetrapt.

Verslag: Jan Ambergen; foto’s: Patrick de Groot