Schoonebeek/Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag een competitieduel in Schoonebeek tegen SVV’04. In een rommelige en bij vlagen slechte wedstrijd op een groen maar hobbelig veld won Raptim met 1-2.

Raptim, nog steeds geteisterd door een groot aantal blessures, had al in de vijfde minuut van de wedstrijd een grote kans op de openingstreffer, deze werd echter niet benut. Beide ploegen werkten hard, maar dit ging wel ten koste van de kwaliteit. Toch kreeg Raptim steeds meer grip op de wedstrijd.

Na dertig minuten werd Thijmen Kootstra in het strafschopgebied onderuitgehaald. De scheidsrechter zag er ten onrechte geen strafschop in. Twee minuten later werd Sven Meiringh onrechtmatig getackeld, nu kwam er wel een strafschop. Yorin Habing benutte deze op een voortreffelijke manier en liet de doelman kansloos. Vlak voor rust werd het zelfs nog 0-2. Een mooi opgezette aanval via enkele spelers werd door Frank Ambergen keurig ingeschoten. Toen iedereen zich al opmaakte voor de rust scoorde SVV’04 de aansluitingstreffer 1-2.

Na rust werd Thijmen Kootstra vervangen door Bjorn Wesseling en tien minuten later kwam Stan Meppelink in het veld voor Sem Schlepers. Ook in de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd niet veel beter. Wel werd hard gewerkt en kwamen er kleine kansen voor beide teams. Het laatste kwartier kwam Marnix Leferink nog in het veld voor Wouter van Dunem, maar de eindstand lag toen al vast, 1-2. Door deze overwinning blijft Raptim aan kop in de derde klasse C.

Komende zondag speelt Raptim thuis tegen Ruinen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Verslag: Jan Ambergen. Foto’s: Patrick de Groot