Coevorden – In de raadzaal vond vanavond de première plaats van de serie ‘Krasse verhalen’. Interviewster Marina Grootjans van de gemeente Coevorden en filmmaakster Alieke Eising maakten portretten van tien voornamelijk oudere inwoners van de gemeente Coevorden.

Deze tien personen waren allemaal aanwezig. Zij vertellen verhalen over hun jeugd, hun woonplaats en hun leven. De serie is een samenwerking tussen de gemeente Coevorden, Stedelijk Museum Coevorden, streekomroep ZO!34 en filmmaker Alieke Eising.

Marina Grootjans presenteerde de avond en kondigde elke deelnemer aan voordat een verkorte versie van de opnamen werden getoond. Vanavond waren de afleveringen van elk ongeveer een kwartier ingekort tot circa vijf minuten. De deelnemers waren Jan Warmolts uit Zweeloo, Gezinus Hilbrands uit Sleen, Tini Naber-Boesjes uit Dalen, Henk Arends uit Coevorden, Johan van der Velde uit Schoonoord, Roelie de Boer uit De Kiel, Alexander Moes uit ‘t Haantje, Gosse Dekker uit Wachtum, Hanna Bos-Koopman uit Oosterhesselen en Reinder Schonewille uit Geesbrug. De deelnemers toonden zich zeer content met het resultaat.

Tijdens de avond zong Kaylee Landhuis uit Coevorden een prachtig nummer, geïnspireerd door de serie. Deze zangeres en liedjesschrijver schreef het nummer zelf. Het lied is te horen in de begintune van de opnamen.

Vanaf morgen, woensdag 18 mei, om 19.30 uur zijn de tien afleveringen elke woensdag te zien bij ZO!34. Op zondag is om 19.45 uur de herhaling. Online kijken is ook mogelijk op www.zo34.nl. De mogelijkheden om de afleveringen te bekijken worden hier vermeld.

Eveneens vanaf morgen is in Stedelijk Museum Coevorden een kleine tentoonstelling over het project te zien. Alle filmpjes zijn te bekijken en er is gezorgd voor achtergrondinformatie. De tentoonstelling duurt tot en met 31 juli.