Coevorden – Raptim speelde zondagmiddag een thuisduel tegen vv Schoonebeek uit Nieuw-Schoonebeek. Raptim won verdiend met 1-0, maar maakte het zichzelf onnodig moeilijk.

Het zonnetje scheen fijn en al snel waren de krachtsverhoudingen helder. Schoonebeek speelde op één lijn achterin en de ploeg liet Raptim de bal. De kansen voor Raptim kwamen al snel, zo mikte Tristen Hiddink in de 10e minuut op de handen van keeper Berens en schoot Yorin Habing vanuit een corner de bal richting de kruising. Keeper Jeffrey Berens was de beste man aan Schoonebeek-kant en ranselde de bal uit de hoek.

Raptim kwam in de 23e minuut verdiend op 1-0 nadat Sven Meiringh richting doel kon lopen en de bal op een presenteerblaadje aan de meegekomen Bram Maes gaf. Hij faalde niet en zette Raptim op voorsprong. Raptim kreeg voor rust nog een aantal goede kansen, maar vooral Maes had het vizier vandaag niet op scherp staan. Een hattrick was dan zomaar mogelijk geweest. Zo ging de rust in met 1-0.

Na rust ging Raptim verder met het missen van kansen. Zo miste Bram Maes twee opgelegde kansen voor doelman Berens en een goede aanval over rechts werd door Marnix Leferink met zijn chocoladebeen richting Klinkenvlierseplas geschoten. Ook hadden schoten van Senna Kootstra en de goed spelende Wouter van Dunem een beter lot verdiend. Schoonebeek beperkte zich gedurende de hele wedstrijd tot lange ballen en wist geen enkele uitgespeelde kans bij elkaar te spelen. Drukste man aan de kant van de bezoekers was, naast keeper Berens, grensrechter Schulte. Hij vlagde zeker twaalf keer voor buitenspel, overigens vaak terecht.

Raptim wist zich geen raad met het overwicht, maar won wel. Een geluk voor Schoonebeek was vanmiddag de onmacht van aanvallend Raptim, anders had het zo maar richting de dubbele cijfers kunnen gaan. Met de winst heroverde de ploeg van Bert Doldersum de koppositie in 3C.

Volgende week reist Raptim af richting Dwingeloo.

Verslag: Jeroen Ramaker. Foto’s: Patrick de Groot.