Coevorden – Het team BZC (Buitenzwembad Coevorden) wil zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om aan de gemeente Coevorden te kunnen overhandigen en is daarom een petitie gestart. Ludwig Oldenhuis nam het initiatief om te pleiten voor de terugkeer van een buitenbad en Raimond Rolleman sloot daarbij aan.

Wie de petitie wil ondertekenen, kan dat via deze link doen.

Het openluchtbad werd in 1992 gesloten en vervolgens gesloopt. Dat wordt door velen betreurd. Enige jaren later, in 1997, ging de overdekte sportaccommodatie De Swaneburg met een binnenbad open.

Jongeren krijgen regelmatig de vraag wat zij missen in Coevorden. Die vraag wordt ook vaak gesteld aan de kandidaten voor de Miss Ganzenhoedsterverkiezing. Het antwoord laat zich raden: een buitenzwembad.

Pagina geblokkeerd

Zoals Coevorder Nieuws afgelopen maandag liet weten, was er een Facebookpagina aangemaakt. Die is inmiddels geblokkeerd. Ludwig Oldenhuis schreef: “Je probeert een burgerinitiatief op te zetten en Facebook blokkeert zonder enige vorm van overleg of waarschuwing de pagina. Weg zijn de 3.000 voorstanders van een buitenbad. Maar we hebben alle namen nog.”