Nieuw-Buinen/Coevorden – Raptim speelde haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Nieuw-Buinen, de ploeg die enkele seizoenen geleden nog mee deed in de hoogste amateurklasse.

Na enkele degradaties speelt Nieuw-Buinen nu ook in de derde klasse. Beide ploegen zorgden voor een felle start van de wedstrijd. Het spel ging op en neer zonder dat er echte kansen ontstonden. Raptim kwam bijna op voorsprong, toen Nieuw-Buinen de voorzet van Raptim rakelings over het eigen doel schoot. Halverwege de eerste helft kreeg Raptim wat meer grip op de wedstrijd. Toch kwam Nieuw-Buinen na een half uur, tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong. Een lange voorzet werd van dichtbij door Patrick Bults tegen de touwen geknald. Raptim bleef wel het meeste balbezit te houden, maar speelde vooral aanvallend niet secuur genoeg om echt gevaarlijk te worden.

Raptim begon met een ongewijzigd team aan de tweede helft. Raptim pakte de wedstrijd weer goed op. Maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Björn Wesseling, Kian Bosman en Stijn van der Griend werden vervangen door Marnix Leferink, Senna Kootstra en Sem Schlepers. Sven Meiringh had pech, dat zijn schot net naast ging. Raptim behield in de tweede helft steeds het veldoverwicht, maar was niet in staat echt gevaarlijk te worden. Al met al was het een typische 0-0 wedstrijd. Helaas ging Nieuw-Buinen met de punten strijken. Hiermee waren ze dik beloond.

Raptim moet vooral zorgen dat er aanvallend meer gepresteerd wordt. Een volgende kans is komende zaterdagavond, dan komt Sweel op bezoek op Klinkenvlier. Deze ‘lichtwedstrijd’ begint om 19.30 uur.

Verslag: Jan Ambergen.