Zweeloo – Er is een nieuw project van stichting Ter Klinke, die in 2019 garant stond voor het fraaie muziektheater ‘Toorn van Thunaer’. Nu is ‘De Vlinderprinses’ in voorbereiding.

‘De Vlinderprinses’ wordt in september 2024 opgevoerd, dichtbij de vindplaats van de Prinses van Zweeloo. De plek aan de Stegewantsweg heeft uitzicht op het kerkje van Zweeloo.

De initiatiefnemers en bestuursleden van stichting Ter Klinke voor deze nieuwe productie zijn Marjan Baas, Gea Bijlsma, Harm Dijkstra, Gerrit Hegen, Jan Kruimink en Anne Schepers. In januari 2023 is de eerste bijeenkomst voor het werven van deelnemers. Het fraaie logo is ontworpen door Remko van Rijthoven van Vormzinnig uit Oosterhesselen.

Wie alvast meer wil weten, kan een kijkje nemen op de website www.vlinderprinses.nl. De Facebookpagina van de Toorn van Thunaer wordt nu gebruikt voor De Vlinderprinses. Op deze pagina staat veel achtergrondinformatie.

De voorstellingen van Toorn van Thunaer staan velen in het geheugen gegrift. Er verscheen zelfs een foto- en verhalenboek.

Presentatie foto- en verhalenboek Toorn van Thunaer