Coevorden/regio – Sinds 1 oktober kunnen woningzoekenden in de bibliotheken hulp krijgen bij het vinden van een sociale huurwoning via Thuiskompas. Op die datum gaat de samenwerking van de Drentse bibliotheken met Thuiskompas, het samenwerkingsverband van acht woningorganisaties en hun huurdersorganisaties, officieel van start.

Op de website van Thuiskompas staan de beschikbare sociale huurhuizen van acht Drentse woningcorporaties. Woningzoekenden schrijven zich gratis in en kunnen daarmee reageren op alle huurhuizen van de deelnemende corporaties.

Bert Moormann, bestuurder van Domesta, Hans van Gellecom namens de huurdersorganisaties en Annelies Bakelaar, directeur-bestuurder van Biblionet Drenthe ondertekenen op donderdag 1 oktober in Bibliotheek Emmen een samenwerkingsovereenkomst. Annelies Bakelaar: “Als bibliotheken vinden we dat iedereen digitaal moet kunnen meedoen. Voor veel mensen is het gebruik van e-loketten niet makkelijk. Toen we dan ook hoorden van Thuiskompas, het e-loket van de Drentse woningcorporaties, zijn we direct in gesprek gegaan. Dit heeft tot deze mooie samenwerking geleid.”

Om Thuiskompas te gebruiken is het belangrijk dat je met de computer kunt omgaan. De medewerkers van de bibliotheek staan klaar voor iedereen die dit moeilijk vindt, ook voor wie geen lid is. Zij kunnen woningzoekenden bijvoorbeeld wegwijs maken bij het vinden van informatie op Thuiskompas, het geven van uitleg over inschrijven en reageren op een woning, het aanmaken van een e-mailadres en het opvragen van een inkomensverklaring. Thuiskompas is ook te vinden op Facebook.