Coevorden – BSV Lootuinen heeft grote plannen! De huidige speeltuin aan de Elemastraat wordt compleet gerenoveerd en opnieuw ingericht als ‘Klein Coevorden’ met allerlei elementen uit de vestingstad Coevorden. Dat maakte het bestuur vandaag bekend tijdens NL Doet.

Impressie

“Alle speeltoestellen behalve de kabelbaan gaan eruit”, vertelt Sandra Sakko, die het voortouw nam. “Eind dit jaar worden de speeltoestellen afgekeurd, dus het is tijd voor iets nieuws.” De plannen zijn inmiddels besproken binnen het wijkteam, waarin ook vertegenwoordigers van onder andere de gemeente en Domesta zitten De plannen werd ontvouwd, waarbij ook wethouder Joop Brink aanwezig was. “De plannen zijn goed ontvangen”, is de conclusie.

Onderaan dit bericht staat een filmpje, waarin een impressie wordt gegeven van de nieuwe speeltuin.

Aan de slag

De renovatie vergt een behoorlijke investering van 3,5 ton. “De gemeente wil daaraan wel wat bijdragen, maar het leeuwendeel komt voor onze rekening”, aldus Sandra. Daarom gaan we nu aan de slag met subsidies en sponsors om te zorgen voor reuring. We gaan in ieder geval de grote bedrijven benaderen. Zij kunnen geld geven, maar bijvoorbeeld ook een speeltoestel schenken. In het speeltoestel wordt de naam van het bedrijf gegraveerd.” Daarnaast worden allerlei acties gehouden om het geld bijeen te krijgen, een stevig klus dus. Sandra vertelt, dat de Welkoop Coevorden op dit moment reeds het gras en de bemesting verzorgt.

Verbinding

De bedoeling van het bestuur is om een duidelijke verbinding met het centrum te maken in samenwerking met bijvoorbeeld het kasteel en het museum. “Hoe mooi zou het zijn als vanuit het centrum een treintje rijdt, zodat kinderen en hun ouders hier Kleintje Coevorden kunnen bewonderen”, aldus een enthousiaste Sandra.

Voor iedereen

De speeltuin is voor iedereen, zo benadrukt Sandra. “Dus ook voor cliënten van Cosis, bovendien is de speeltuin straks rolstoelgankelijk.”

BSV Lootuinen wil de spin in het web zijn samen met de politie, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Domesta en de gemeente en straks ook voor het centrum. “De lijnen moeten kort zijn”, besluit Sandra.

Foto: alle betrokkenen bij de nieuwe speeltuin.