Steenwijksmoer – Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat door. Dat heeft de organisatiecommissie deze week besloten. De 44ste editie zou eind 2020 en begin 2021 gespeeld worden, maar werd wegens corona destijds afgelast. Een jaar later is de situatie zodanig dat de organisatie het verantwoord acht het sportieve evenement nu wel doorgang te laten vinden. Op maandag 27 december 2021 gaat het populaire Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van start.

Het was de eerste keer in de 44 jaar oude geschiedenis van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland in zijn soort dat het evenement geen doorgang vond in 2020. Als de omstandigheden op het gebied van corona verslechteren, kan opnieuw tot afgelasting besloten worden. Daar gaat de organisatie op dit moment echter niet vanuit.

De voorbereidingen op het toernooi zijn al enige tijd in volle gang. De sporthallen zijn vastgelegd en het deelnemersveld is vrijwel compleet met honderd ploegen. De organisatie zal zich wel aan de regels van het RIVM houden. Dat betekent dat de toeschouwers een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen. Daarnaast mag de bezetting van de zalen niet 100, maar 75 procent zijn. Dit zou in de komende tijd bij positieve ontwikkelingen nog aangepast kunnen worden.

De data van de wedstrijdrondes zijn: maandag 27 december 2021 (voorronde), donderdag 30 december 2021 (kwartfinale), maandag 3 januari 2022 (halve finale), woensdag 5 januari 2022 (tussenronde) en zaterdag 8 januari 2022 (finale).

Foto: Hoogeveen won in januari 2020 (archieffoto Erik Woltersom).