Coevorden – Lianne Fonville is verhuisd met haar kapsalon Mooi en is nu gevestigd aan de Weeshuisstraat 19, hoek Rikkerstraat, met uitzicht op het Kasteel. Enorm veel klanten, familieleden en vrienden kwamen een kijkje nemen bij de opening afgelopen zaterdag. Lianne was enorm verrast door de toeloop.

Veel ervaring

Lianne zit al 22 jaar in het vak. “Ik heb jaren bij Kapper&Zo gewerkt en ook in Meppel bij New Look en een jaar op Curacao. Ruim zes jaar geleden heb ik de knoop doorgehakt en ben voor mezelf begonnen boven Venhorst aan de Markt. Ik heb geen moment spijt gehad, want ondernemen past blijkbaar bij mij. Alles aan het ondernemerschap vind ik leuk”, aldus een enthousiaste Lianne.

Zij is destijds alleen begonnen, nu is ook Demi al diverse jaren een vast gezicht in de kapsalon voor zowel dames en heren als kinderen. “We zijn op de achtergrond bezig met het uitbreiden van ons team”, vertelt Lianne. En: onze gastheer Boef, een Franse bulldog is ook vaak aanwezig. Lianne vindt de gesprekken met de klanten heel leuk en zij wil hen met een fijn gevoel weer de deur uit laten gaan. Maar ook alle werkzaamheden daaromheen vindt zij leuk.

Klantenkring

Al vanaf het begin groeide haar klantenkring. Niet alleen zijn er klanten uit Coevorden, maar bijvoorbeeld ook uit Groningen, Hoogeveen, Zwolle en Meppel en zelfs is er een klant uit Den Haag. “De klanten zijn erg tevreden, vooral op het gebied van krullen, knippen en kleuren, we werken onder andere met het bekende merk Redken. We zijn lekker onszelf en de klanten voelen zich gehoord bij ons”, verklaart Lianne het succes.

Plaatje

Lianne was al een tijdje op zoek naar een andere plek en toen kwam deze locatie in beeld. “Ik had meteen het plaatje in mijn hoofd. Begin volgend jaar komt er nog een nieuwe pui in het pand, zodat het een wat opener uitstraling krijgt.” De kapsalon is volledig gasloos, verwarming en koeling gebeurt door middel van airconditioning.

Afspraken

Lianne werkt op afspraak. Die kunnen online gemaakt worden via de website www.mooivooriedereen.nl en via WhatsApp, 06-23560577. Veel klanten plannen niet alleen de eerste afspraak, maar ook de afspraken erna. “Per telefoon doen we niet, want we willen met de klant bezig zijn. Het is niet zo fijn voor de klant als we steeds moeten weglopen, omdat de telefoon gaat.”

De openingstijden van de kapsalon zijn op dinsdag van 9.00 tot 20.30 uur, woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 12.00 tot 20.30 uur, vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 13.00 uur. Dat zijn gevarieerde tijden, klanten kunnen ook op twee avonden terecht.

Foto: Nieta Karsten, Fotostudio9.