Dalerveen – Albert Tempels van Contactgroep Dalerveen-Stieltjeskanaal nam zaterdagochtend een cheque van 1000 euro in ontvangst van ‘Kern met Pit’. Die handeling vond plaats bij een van de bankjes, die langs de nieuwe wandelroutes van 5, 10 en 5 kilometer zijn geplaatst. Er zijn inmiddels vijf bankjes geplaatst, er volgen er nog twee.

‘Kern met Pit’ is een jaarlijkse activiteit, die mensen uitdaagt om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. ‘Kern met Pit’ is een initiatief van de KNHM foundation, die mensen uitdaagt om hun leefomgeving socialer en mooier te maken.

Wethouder Bob Bergsma van de gemeente Assen en John Tetteroo van team Drenthe van de KNHM foundation waren naar Schimmelarij bij Dalerveen afgereisd. Bergsma overhandigde de cheque, bloemen en de bijbehorende certificaten. De contactgroep Dalerveen-Stieltjeskanaal was als derde geëindigd bij ‘Kern met Pit’.

Eerder al kreeg Dalerveen een bedrag van uit het Stimuleringsfonds van de gemeente voor de aanschaf van bankjes. Het eerste bankje werd in 2019 geplaatst aan de Lichtenburg.