Coevorden – De werkzaamheden in de Schoolstraat, Bakkersteeg en het kruispunt met de Wilhelminasingel is inmiddels gestart. De werkzaamheden nemen in totaal circa zes weken in beslag. Momenteel is de Bakkersteeg nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, moet de gemeenteraad nog een verkeersbesluit nemen om autoverkeer in de Friesestraat-Noord tussen het Stationsplein en de kruising met de Schoolstraat/Molenstraat toe te laten. De openstelling is alleen tijdens openingstijden van de winkels. De route gaat vanaf het Stationsplein door de Friesestraat-Noord en vervolgens via de Schoolstraat naar de Wilhelminasingel.

Dat betekent, dat de rijrichting in de Schoolstraat en de Bakkersteeg wordt omgedraaid. Autoverkeer kan straks vanaf de Wilhelminasingel niet meer de Schoolstraat en Bakkersteeg in. De Bakkersteeg wordt opnieuw bestraat, maar de inrichting blijft hetzelfde. Bij de Schoolstraat/Wilhelminasingel wordt de drempel verwijderd en komen haaientanden.

De rijbaan voor auto’s, vrachtwagens en fietsers in de Schoolstraat wordt 3,80 meter breed. Er komen stalen hekjes en paaltjes tussen de rijbaan en de stoep om te voorkomen, dat auto’s op de stoep worden geparkeerd of over de stoep rijden. Door de inrichting lijkt de straat korter en smaller dan die in werkelijkheid is. Er geldt straks een maximumsnelheid van 30 km/u.