Gees – In een vakantiewoning aan De Kamp in Gees heeft een 33-jarige man uit de gemeente Coevorden drie mensen verwond. Bij het incident is de verdachte zelf ook gewond geraakt. De man is aangehouden en zit vast.

In de nacht van zondag op maandag kwam rond twee uur een melding binnen van een conflict in een chalet op een vakantiepark aan De Kamp in Gees. Agenten die de woning binnengingen, zagen dat de verdachte een man vasthield met bedreiging van een mes. In de woning waren ook twee andere gewonde mannen aanwezig.

Om de dreigende situatie direct onder controle te krijgen, maakte de politie gebruik van het stroomstootwapen. De verdachte raakte hierdoor buiten kennis. De inzet van het stroomstootwapen zal, zoals voorgeschreven in de richtlijn, worden getoetst op onder meer rechtmatigheid en proportionaliteit.

Twee slachtoffers, mannen van 43 en 29 uit de gemeente Coevorden, zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ook de verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Twee getuigen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Emmen, één van hen is na verhoor naar het ziekenhuis gestuurd voor behandeling.

In de woning wordt sporenonderzoek verricht en de politie hoort getuigen over het incident. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord.