Coevorden – In Plaza Sportz op sportpark Klinkenvlier wordt komend weekend een P100-padeltoernooi gehouden. Jan de Jong en Pascal Hof van LTC Dalen spelen zaterdag om 18.00 uur de eerste wedstrijd. De finale staat gepland voor zondag om 16.00 uur.

Tijdens de afgelopen weekenden hield Plaza Sportz al toernooien voor lagere speelsterktes, aanstaande weekend is het de beurt aan de Nederlandse subtop. Dan strijden zeventien herenkoppels en zeven dameskoppels om de winst in het zogenoemde P100-toernooi, na de P500- en P250-toernooien het toernooi waarop de meeste punten te behalen zijn voor de nationale ranglijst.

Grote favorieten zijn Matthijs ter Haar/ Rodney Herder uit Enschede en Mattheo Knoop/Robbin Grit uit Meppel. Beide duo’s staan momenteel rond de dertigste plaats op de Nederlandse padelranglijst. De lokale favorieten Jan de Jong en Pascal Hof (LTC Dalen) zijn daarvan nog ver verwijderd: zij zijn te vinden rond plek vijfhonderd.

Voor hen is het een mooie gelegenheid om zich in Coevorden te meten met de Nederlandse subtop. In de eerste ronde nemen ze het op tegen een duo uit Groningen Tom van der Bijl en Jort Nijdam. Ook bij de dames wordt een P100-schema afgewerkt. Onder de zeven koppels is veel regionale inbreng. Favorieten voor de eindzege zijn Gabriela van Ooststroom en Ruth van der Walle uit Groningen. Van Ooststroom is momenteel nummer 49 van Nederland.

Naast het P100 toernooi is er ook een Open toernooi voor de speelsterkte 5. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk komend weekend. Publiek is dus van harte welkom.

Foto: Plaza Sportz