Coevorden – De Gulzige Gans heeft speciaal voor dit jaar het bijzondere bier ‘Stad van Strijd’ gebrouwen. Brouwer Bert Calkhoven kwam op het idee, omdat Coevorden 350 jaar geleden werd ontzet. Daarin wordt in dit jaar volop aandacht geschonken.

Bert en Monique Calkhoven nodigden burgemeester Renze Bergsma uit om de eerste fles in ontvangst te nemen. Een gedreven Bert Calkhoven legde het brouwproces uit aan de burgemeester, die onder de indruk was van de gedrevenheid en het ambachtelijke vak van Calkhoven. Bergsma stelde het op prijs de eerste fles te mogen ontvangen.

‘Stad van Strijd’ is een amberbier van 7 procent. “Het bier heeft een bitterheid en een carameltoets”, vertelt Bert. Monique vult aan: “Het is fruitig en kruidig.” De fles is voorzien van een fraai etiket, ontworpen door hun zoon Martijn die ook de etiketten van de andere bieren van De Gulzige Gans heeft gemaakt. Inmiddels is er een serie bieren met een namen die verwijzen naar ganzen. Het nieuwe bier komt naast het eerder gepresenteerde ‘Kasteelheer’.

De bieren zijn binnenkort te koop bij slijterij Sanne-Paul Benting aan de Markt en slijterij Mitra Aagje bij de Jumbo aan de Arjen Vonkweg. Daarnaast wordt het bier geschonken bij De Heeren van Coevorden.