Coevorden – Pip en Zip zorgden zondagmiddag voor twee superleuke voorstellingen van ‘Vliegensvlug’ in Theater Hofpoort. De kinderen deden volop mee, wisten heel goed wat het grootste en kleinste land ter wereld was en gaven hier en daar advies.

In het kader van Oktobermaand Kindermaand en de Kinderboekenweek verzorgden TipPo en Jolpo Entertainment (Maaike Tromp en Jolanda Sturing) de voorstelling. Gingen de kinderen vorig jaar mee kamperen, ditmaal maakten zij met Pip en Zip een ruimtereis om naar de sterren te kijken. Immers: de Kinderboekenweek staat in het teken van voertuigen.

Pip en Zip bouwden de spanning op en uiteindelijk vertrokken zij naar Mars. Twee vreemde wezens lachten hen uit, want sterren kijken? Dat kan alleen op de maan. Dus: de raket werd weer gelanceerd. Eenmaal op de maan weigerde raket dienst, maar de kinderen wisten raad: een sterrenregen zo ervoor zorgen dat de raket het weer zou doen. De kinderen hielpen Pip en Zip heel ijverig met het vinden van de sterren. Het was een goed advies van de kinderen want de raket deed het weer en kon iedereen veilig terugkeren naar de aarde.

Het was best vermoeiend, zo’n theaterstuk. Dan helpt het om even uit te rusten op de trap van het theater.

De ReadShop was present met een boekentafel. Na afloop van de voorstelling stond limonade klaar en kregen de kinderen een kleurplaat en een snoepje.