Coevorden – Samen met een aantal organisaties, zoals Maatschappelijk Welzijn Coevorden, GGD, huisartsen en paramedici, wil de gemeente Coevorden professionals inspireren om te gaan werken vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Daarom worden de professionals uitgenodigd om te nemen aan de digitale inspiratiesessie ‘Een andere kijk op gezondheid & zorg’. De sessies worden begeleid door Ayse Baltaci en Chantal Walg.

Om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen, zijn er drie sessies. De sessies zijn op dinsdag 17 november van 9.00 tot 10.30 uur en op donderdag 19 en 26 november van 16.30 tot 18.00 uur

Ayse Baltaci is adviseur bij Proscoop, een regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. Zij organiseren samenwerking tussen partijen met de inwoners als uitgangspunt. Chantal Walg werkt als zzp’er bij Proscoop en is schrijver van het boek ‘Gezond centraal, opschudding in de gezondheidszorg’ over de uitdagingen in de gezondheidszorg. Zij geeft in verschillende regio’s workshops. Haar vertrekpunt is ‘Van anders denken naar anders doen’. In een tijd waar de zorg verandert, de mens (patiënt) én de wereld rondom de mens steeds belangrijker wordt, verandert het vertrekpunt. Steeds meer is niet ziekte, maar positieve gezondheid het vertrekpunt.

Aanmelden voor één van de sessies kan via het digitale aanmeldformulier.

Foto: screenshot filmpje.