Coevorden – De Garnizoensdagen met de Slag om Coevorden, die aankomend weekend zouden worden gehouden, waren binnen de huidige maatregelen niet mogelijk. Toch wil Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden het niet ongemerkt voorbij laten gaan en verleent medewerking aan de opening van het Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022.

Met Garnizoensdagen wil Stichting Garnizoensstad Vesting Coevorden de historie ten tijde van het garnizoen van Coevorden ‘levend’ houden. Om dat tijdens de opening van het culturele jaar ook zichtbaar te maken, werken de Schutterij van Koeverden, Exercitie Peloton Bourtange en de Scutterie van Sint Clemens mee aan de opening van het culturele jaar.

Het is inmiddels een traditie geworden dat tijdens de Garnizoensdagen het Reünie-Orkest Artillerie in Coevorden optreedt en dat is dit jaar niet anders. Voorafgaand aan de opening van het culturele jaar maakt het orkest zaterdag om 13.30 uur een rondgang door het centrum van Coevorden. Aansluitend verzorgt het orkest om 15.00 uur, terwijl de genodigden op de Weeshuisweide aankomen, een concert.

Foto: Het Reünie-Orkest Artillerie in 2019 (foto Herman Woltersom).