Coevorden – Petje af Coevorden heeft onderdak gevonden bij het FabLab Coevorden in De Nieuwe Veste. Vanuit deze inspirerende locatie aan de Graaf Van Heiden Reinesteinlaan gaan talenten straks de wereld ontdekken.

Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst, maar dat is niet vanzelfsprekend. De Coevorder initiatiefgroep Petje af en de landelijke stichting Petje af Nederland gaan samenwerken om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen. De start van Petje af in Coevorden is in september 2021.

‘Petje af’ nodigt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar uit om hen buiten schooltijd in contact te brengen met inspirerende rolmodellen en nieuwe ervaringen op te laten doen. De Petje af-groep wordt begeleid door professionele coaches.

De Petje af-groep is enthousiast over de nieuwe locatie. “Voor de diverse themablokken kunnen we hier met de kinderen de gastdocenten ontvangen, samen lunchen, de families van de kinderen de presentaties laten zien. Het FabLab is een inspirerende werkplaats voor jong en oud. Er staan allerlei gave machines zoals 3d printers, lasersnijders en diverse robots (en nog meer).”

De initiatiefgroep bestaat uit Marjan Nijenbanning-Pot (docent mbo en ontwerper van leeromgevingen), Paulien Blaauwgeers (jurist jeugdrecht), Michel Blanken (docent voortgezet onderwijs en raadslid PvdA), Jan Geerts (voormalig directeur BWB-school in Dalen) en Marius Veenvliet (directeur IVM).

Kijk voor meer informatie op de website van Petje Af. Wie vragen heeft, kan mailen naar coevorden@petjeaf.nl. Het laatste nieuws wordt steeds bekendgemaakt op de Facebookpagina van Petje Af Coevorden.

Zie ook:

‘Petje af’ doet intrede in Coevorden