Coevorden/Schoonoord/regio – De naam Petje Af Coevorden is gewijzigd in Petje Af Zuidoost-Drenthe. Het succes van Petje Af in Coevorden en Schoonoord is groot. De ambitie is er om kansengelijkheid te vergroten in heel Zuidoost-Drenthe, daarom start op zondag 12 februari een nieuwe groep in Emmer-Compascuum.

Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Gelijke kansen zijn echter niet vanzelfsprekend. De Coevorder initiatiefgroep ‘Petje af’ en de landelijke stichting Petje af Nederland werken samen sinds het najaar van 2021 om kwetsbare kinderen extra te ondersteunen. ‘Petje af’ brengt kinderen in de leeftijd 10 tot en met 14 jaar in contact met inspirerende rolmodellen en laat hen nieuwe ervaringen opdoen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma worden kinderen zich bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

“We zijn blij dat we dit mooie programma nu ook aan kinderen in Emmer-Compascuum kunnen aanbieden voor Petje af Zuidoost-Drenthe”, aldus Manda Boon van Petje Af Zuidoost-Drenthe. “We gaan in Zuidoost-Drenthe naar bedrijven, organisaties, bezoeken musea en méér. Het eerste blok in Emmer-Compascuum gaat over media. Streekomroep ZO!34 verzorgt dit gehele blok voor de groep in Emmer-Compascuum. Ook gaan we met alle kinderen in gesprek over welke beroepen ze nog meer willen leren. Dat is de basis voor ons programma. We hopen dat we veel kinderen mogen verwelkomen.” In Emmer-Compascuum worden de kinderen begeleid door verschillende coaches, die de kinderen inspireren en stimuleren in hun ontwikkeling.

Voor meer informatie: zuidoostdrenthe@petjeaf.nl; Manda Boon-Striper, 088-3301141.

Tijdens een interview bij de start van Petje Af Coevorden gaf Manda tekst en uitleg:

“Stempel zetten op een betere wereld”