Coevorden – In Galerie Kunst op Vijf in Coevorden is tot en met vrijdag 23 oktober een duo-expositie van werken van Karien Kuin en Gerrit H. van Goor te zien.

Als vakleerkracht handenarbeid/tekenen/textiele werkvormen heeft Karien gewerkt op een school en in die periode heeft ze ook kunstgeschiedenis en een schildersopleiding gevolgd. De huidige serie ‘Magische landschappen’ zijn geïnspireerd op ervaringen nadat ze verhuisde naar Drenthe. Vanuit haar atelier heeft ze uitzicht op het prachtige landschap en de zonsopkomst. De diversiteit, die ze op sommige momenten kan waarnemen, probeert Karien op het doek te vangen. Door felle en diepe complementaire kleuren te gebruiken probeert ze het effect van versterking te bereiken en eveneens een krachtige expressie te geven. Haar werk is vaak een mengeling van naturel en abstract.

Gerrit van Goor woont in Ter Apel. Zijn atelier heeft hij de naam ‘Kloetje Klei’ gegeven, omdat het werk wat hij maakt uiteindelijk allemaal met een kluitje klei begint. Het creëren van beelden en bustes (figuratief werk) van keramiek is zijn grote passie. Vaak maakt hij deze in verschillende kleuren al dan niet rakugestookt. Voor hem is het belangrijk dat zijn werk esthetisch is en iets emotioneels uitstraalt, zoals liefde, trots, eenzaamheid of geluk.  Het resultaat van zijn werk is altijd anders. Met name bij het rakustoken is het resultaat  elke keer  verrassend. Regelmatig wordt hij gevraagd iets speciaals te maken en hij presenteert zijn keramiek graag op kunstmarkten. Geert is aangesloten bij ‘Kunstkring Westerwolde’.

De galerie aan de Sallandsestraat 5 is geopend van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.