Coevorden – Het was een middag met een lach en een traan voor het hele team van Theater Hofpoort en de bezoekers. Ter afsluiting van de periode in De Fabriek van Theater Hofpoort vond vanmiddag een festival plaats met vele ingrediënten.

Muziek was er van Sherida & Friends, Inge Tibben en tot slot Larissa Baak en haar band. Het Kleurfeest van Gerard de Bruyne en José Vingerling én muzikant Maarten Teekens was in trek en er waren workshops emmerdrummen, Romy Scholten is allround make-upartist en voorzag kinderen van prachtige schmink. Wijnhandel De Geheime Dienst verzorgde proeverijen.

Plankenkoorts

Bert Calkhoven van de lokale brouwerij De Gulzige Gans gaf een biercollege. Eerder al maakte hij het speciale bier ‘Debuut’ voor het theater, ditmaal werd tijdens de slotmiddag in De Fabriek een tweede bier gepresenteerd, dat als naam ‘Plankenkoorts’ kreeg. Saskia Kluwen van Theater Hofpoort overhandigde de eerste fles aan John de Vegt, beleidsmedewerker cultuur van de gemeente, waarna getoost werd op Theater Hofpoort.

Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen was van de partij, evenals culturele partners van het theater zoals Museum Thijnhof en het Synagoge-Museum. Het Diversiteitsplatform was eveneens vertegenwoordigd. Nick Arends van Stadscafé Vancouver was aanwezig met heerlijke burgers en de koffie/thee werd vergezeld door een koek van Bakkerscafé De Loods.

Vrienden van Theater Hofpoort konden alvast kaarten in de voorverkoop aanschaffen. Het nieuwe theaterprogramma komt eind mei uit.

De deuren sluiten….

Om vijf uur was het zover, dat de deuren van De Fabriek gingen sluiten. Alle aanwezigen moesten dan ook naar buiten. Terwijl de deuren zich langzaam sloten, bedankten Saskia Kluwen en Anke Pepping van het theater mevrouw Marion Bosman, die de ruimte aan de Sint Jansstraat ter beschikking stelde, en werden de sleutels overhandigd. Dat ging gepaard met een boeket bloemen. Daarmee is een bijzondere periode ten einde gekomen.

Tijdelijke locatie

In de coronatijd richtte Theater Hofpoort een tijdelijke locatie op in de voormalige machinefabriek aan de Sint Jansstraat, kortweg De Fabriek, die zeer sfeervol werd ingericht. Met ingang van het nieuwe seizoen vinden alle voorstellingen als vanouds plaats in de theaterzaal Hofpoort in Hof van Coevorden. De financiering voor de huur en exploitatie van De Fabriek werd betaald uit coronasteun. Als De Fabriek in gebruik zou blijven, vragen de nodige aanpassingen veel investeringen.

Lees morgen op deze website meer over Theater Hofpoort, waarin wordt terugblikt, maar bovenal vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen.