Rolde/Coevorden – Germanicus heeft vanmiddag onnodig verloren van Rolder Boys. De eerste vijftien minuten waren voor de gastheren, spits Siemen Krikke scoorde al na vijf minuten de 1-0. Hierna kwamen de Germanen steeds beter in de wedstrijd, Jarne Pol en Reinier de Boer waren dichtbij de gelijkmaker. De eindstand was 3-1.

In de tweede helft drukten de Coevordenaren, de boys van Rolde continu op de eigen helft. Mark Uninge had zijn debuut kunnen belonen met een doelpunt, zijn inzet werd door de keeper Robin Geertsma van Rolder Boys gekeerd en ook in de rebound bleef de keeper overeind. In de 61e minuut kwam Germanicus verdiend op de 1-1. Spits Reinier de Boer tikte simpel de voorzet van Jarne Pol in voor de gelijkmaker.

Rolder Boys bakte er niets meer van. Terwijl iedereen zat te wachten op een doelpunt van Germanicus, scoorde Rolde echter. Keeper Mendes verwerkte een voorzet in eigen doel. Deze tegenslag kwamen de Germanen niet meer te boven. Vijf minuten voor het einde maakte Siemen Krikke zijn tweede doelpunt.

Germanicus is nog vaster op de laatste plek gekomen. Komende zondag moet Germanicus winnen in de thuiswedstrijd tegen het Friese Jubbega om nog wat hoop te houden op klassenbehoud.