Dalerpeel – Nadat trainer Mark Epping in december liet weten na dit seizoen te stoppen bij NKVV begon een zoektocht naar een nieuwe trainer. Na gesprekken tussen afgevaardigden van de spelersgroep en het bestuur bleek de oplossing dichterbij dan gedacht. Hoewel, dichterbij? De trainer voor het nieuwe seizoen, Patrick Biesbrouck, is een geboren Venezolaan.

De voormalige speler van NKVV en jeugdtrainer van NKvvProtos, is in dezelfde periode als Eppinga geslaagd voor zijn licentie UEFA C. De laatste twee seizoenen kwam Biesbrouck door blessures minder aan spelen toe. Ook de coronaperiode heeft de 35-jarige inwoner van Coevorden laten nadenken over een vervolgstap.

“Belangrijkste reden om deze klus te aanvaarden, is het vertrouwen dat is uitgesproken vanuit de spelersgroep. Ik stap er helemaal blanco in. Al heb ik met een deel van de selectie samen gevoetbald, ik zal als trainer optreden zoals het een hoofdtrainer betaamt”, aldus Biesbrouck.

Binnen de vereniging is hij een bekend gezicht. Hij kwam acht jaar geleden de club versterken en werd al snel een vaste waarde voor de selectie. Balvast, overzicht en het spelletje lezen. Enkele kenmerken voor de lichtvoetige voorhoede speler die hem een fijne voetballer maakte om mee samen te spelen. Als jeugdtrainer heeft hij zo’n zeven jaar lang spelers opgeleid. Voetballers die hij nu opnieuw tegenkomt als eindverantwoordelijke namens de eerste selectie.

Foto: voorzitter Bennie Pol (l) en Patrick Biesbrouck (foto: Klaas Veldhuis).