Coevorden – Leerlingen van basisschool Panta Rhei genoten woensdagochtend van een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Zo leren kinderen hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. De activiteiten waren in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen kregen daarbij gezelschap van wethouder Jeroen Huizing, die bovendien voorlas uit het boek ‘Eend op de fiets’.

“Op onze school bieden we veel aandacht aan de basisvakken, maar vinden we het sociale element ook heel erg belangrijk. Het samen op school ontbijten kan daar ook onder vallen en daarom maken we graag van deze gelegenheid gebruik.”, aldus één van de leerkrachten.

Voor deze speciale gelegenheid was wethouder Jeroen Huizing uitgenodigd. Basisschool Panta Rhei heeft goed leesonderwijs als één van de belangrijke speerpunten in het schoolplan. Huizing gaf in een eerder gesprek met basisschool Panta Rhei aan dat hij hieraan graag zijn steentje wil bijdragen. Daarom las wethouder Huizing de leerlingen voor tijdens het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen vonden het een grappig verhaal en beleefden er veel plezier aan.

Tekst: Corine Kuper, directeur basisschool Panta Rhei; foto’s/filmpje: leerkracht Petra Nijenstein-Pals.