Dalen – De werkgroep Speeltuinen Dalen is nog druk bezig om de laatste euro’s bij elkaar te krijgen voor de aanleg van twee speeltuinen in Dalen. Om het geld bijeen te krijgen, wordt een paasactie gehouden.

De werkgroep verkoopt in samenwerking met Bakkerij Kalkdijk op zaterdag 9 april leuke paastasjes met inhoud (zie de afbeelding hieronder). Een deel van de opbrengst gaat naar de speeltuinen. Bestellen kan tot en met zaterdag 26 maart via speeltuindalen@gmail.com en wat mooi is: het wordt bij u thuis in Dalen afgeleverd.

Inmiddels is 92 procent van de financiering rond dankzij vele donateurs, (lokale) sponsoren en fondsen. Afgelopen week kwam burgemeester Renze Bergsma een kijkje nemen op de beoogde speeltuinlocaties aan de Stellingmolen en Kolkakkers. De werkgroepleden hebben hem, Gerrie Boer (tot nu toe gebiedscoördinator) en André Strijker (de nieuwe gebiedscoördinator van Dalen) bijgepraat. De ontwerpen werden heel enthousiast ontvangen en ze waren trots op wat inwoners voor elkaar hebben gekregen!

Voor de werkgroep Speeltuinen Dalen wordt (vrijwillige) versterking, met name voor de speeltuinlocatie Stellingmolen gezocht. Wie zo’n klus aanspreekt, kan mailen naar speeltuindalen@gmail.com. Er zijn ook vrijwilligers nodig om te helpen met grasmaaien en het onderhouden van de speeltuin. Om het onderhoud in goede banen te leiden, wordt ook een coördinator gezocht.

Meer weten? Kijk dan op www.samendalen.nl, www.facebook.com/speeltuinendalen en/of www.instagram.com/speeltuinendalen