Coevorden –Een troostende hand. “Op dit moment zijn er in ons land in verschillende sectoren tekorten aan medewerkers. Onder andere zorgaanbieders hebben momenteel niet voldoende medewerkers om alle klanten van hulp te voorzien. Dit speelt helaas ook in de gemeente Coevorden”, zo schrijft de gemeente op haar website.

“Het tekort aan medewerkers kan een aantal gevolgen hebben, onder andere voor diegenen die huishoudelijke hulp via de Wmo hebben. Het kan zijn dat u een langere tijd op de wachtlijst staat voordat hulp beschikbaar is. Ook kan het voorkomen dat er geen vervanging mogelijk is bij ziekte of vakantie.”

De gemeente vraagt de betreffende inwoners om kritisch naar hun eigen situatie te kijken. “Om te voorkomen dat diegenen die hulp echt niet zelf kunnen regelen en/of betalen lang op de wachtlijst staan en daardoor in de knel komen.”

De gemeente vraagt daarom of zij wellicht ook geholpen zijn met minder ondersteuning of voor ondersteuning willen rondkijken in hun eigen sociale netwerk. “Of kunt u wellicht een beroep doen op de ondersteuning die wordt geboden vanuit Maatschappelijk Welzijn Coevorden?” De gemeente heeft onafhankelijke cliëntondersteuners. “Zij kunnen samen met u onderzoeken of en hoe u de problemen die u ervaart zelf zou kunnen oplossen.” Meer informatie is te lezen via www.coevorden.nl/aanvraag-maatschappelijke-ondersteuning.

Inwoners kunnen een ergotherapeut inschakelen om samen met te onderzoeken of en hoe de praktische problemen zelf kunnen worden opgelost. Voor psychische klachten kan wellicht een beroep worden gedaan op de praktijkondersteuner van de eigen huisarts.