Mevrouw E. Moes-Holthuis uit Coevorden heeft vandaag de leeftijd van maar liefst 100 jaar bereikt. Ter gelegenheid hiervan kwam burgemeester Renze Bergsma op bezoek om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Mevrouw Moes is op een steenworp afstand van haar huidige woning bij De Voorde geboren, namelijk aan de Batavierstraat. Daarvoor woonde zij jarenlang aan de Oosterstraat. Haar man overleed in 2004. Het paar kreeg twee kinderen. Er zijn twee kleinkinderen en achterkleinkind Quinten.

Zoon Wim Moes en zijn vrouw wonen al vele jaren in Veendam. Vele oud-Coevordenaren zullen hem wel kennen omdat hij vroeger tien jaar lang in de selectie van Germanicus speelde.

Mevrouw Moes waardeerde het bezoek van de burgemeester en ook is zij trots op de brief met felicitaties van het koningspaar. Zij is nog best actief voor haar leeftijd. Zij breit graag sokken en toont dat graag aan de burgemeester. Zij gaat nog werkelijks naar de handwerkclub in de Voorde en doet graag mee aan sjoelen en bingo.

Voetbalgek

Mevrouw Moes is gek van voetbal en kijkt er dan ook graag naar op televisie. Tot voor kort ging zij nog regelmatig naar Germanicus. Daarom nodigde de burgemeester haar, zoon Wim en achterkleinzoon Quinten uit om een keer mee te gaan naar een wedstrijd van FC Emmen. De afspraak wordt binnenkort gemaakt!