Coevorden – Zangeres/liedjesschrijver Esther Groenenberg maakte in het theater furore met A Natural Woman, een ode aan haar grote heldin Carole King en Back to the Garden, een eerbetoon aan de grote vrouwelijke singer-songwriters uit de jaren zeventig. Zij komt vrijdag 25 november met haar programma ‘Uit het hoofd’ naar Coevorden. Het concert zou plaatsvinden in het theater, maar is verplaatst naar de synagoge aan de Kerkstraat.

Esther vertelt over een bergwandeling en neemt het publiek daarbij tegelijk mee op reis in haar hoofd, waar altijd muziek klinkt en waar elke situatie aan een liedje gekoppeld wordt. In ‘Uit het hoofd’ zoekt zij naar het belang van mooie liedjes en teksten: wat betekent muziek nu eigenlijk voor ons? Wie zou zij zijn zonder zingen en pianospelen? En wie zouden wij zijn zonder muziek die met ons meereist?

‘Uit het hoofd’ is een ontroerend, sprankelend en geestig liedjesprogramma. Zang & piano: Esther Groenenberg; gitaar: Milo Groenenhuijzen; bas: Sebastiaan van Olst; drums: Dave Menkehorst.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. Mailen kan naar kassa@theaterhofpoort.nl. Het theateraanbod is ook te bestellen via de Doe-Mee-webwinkels van de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en Emmen. De pas kan worden gebruikt om een voorstelling in Coevorden te bezoeken. Informatie staat op de Doe-Mee-Webwinkel.

Foto: Paul Bink.