Coevorden – De tentoonstelling ‘Souvenir’ in Galerie Kunst op Vijf aan de Sallandsestraat wordt geopend op zaterdag 3 december om 15.00 uur. Wethouder Bea Meppelink-de Jager verricht de officiële opening.

Zo’n veertig beeldend kunstenaars, zoals schilders, beeldhouwers, tekenaars en fotografen deden mee aan dit project van Coevorden Culturele Gemeente, waarin ze zich bogen over het thema souvenir. De deelnemers kwamen regelmatig bijeen tijdens inspiratiebijeenkomsten. Het project heeft geresulteerd in een tentoonstelling en een mooi bewaarboek. Het boek wordt gepresenteerd tijdens de slotceremonie van het culturele jaar.

Een souvenir betekent voor iedereen iets anders. Een aandenken aan het verleden? Een blik op de toekomst? Kunstenaars laten zien welke verhalen beeldend te vertellen zijn. Van heel persoonlijk tot universeel herkenbaar. In deze tentoonstelling zijn ook de kunstwerken van de opening van het culturele jaar voor het laatst samen te zien! De expositie is mogelijk gemaakt door Coevorden Culturele Gemeent 2021-2022, Galerie Kunst op Vijf, het Coevorder Kunstenaarscollectief en Kunstcollectief SMALT.

De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen. De entree is gratis.

Meer informatie over Coevorden Culturele Gemeente staat op www.cultureelcoevorden.nl. Op de Facebookpagina staan korte verslagen van bezoeken aan alle kunstenaars in het kader van dit project.

Foto: het werk van Saskia Dingelstad (foto: Alieke Eising).