Meppen – Het Oogstfeest in Meppen wordt zaterdag 21 en zondag 22 september voor het derde jaar op rij gehouden, op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. De parkeerterreinen zijn aangegeven.

Oogsten is meer dan verbouwen, zodat het begrip oogst ruim wordt genomen. Het kan ook gaan om koken, bloemschikken, bierbrouwen, wijn maken en bottelen, ijsmaken, honing en ambachtelijk brood. Er staan weer vele kramen met heerlijke en gezonde producten waar bezoekers naar kunnen proeven. Er zijn daarnaast activiteiten als excursies, wandelingen en workshops.

Particulieren uit Meppen en omgeving bieden niet alleen hun oogst aan, zij geven ook tips over het bereiden, inmaken, conserveren of brouwen.

Excursies

Er is een paddenstoelenexcursie ‘Eetbare paddenstoelen zoeken en bereiden’ met Roberto Savelberg. Tijdens een wandeling wordt uitleg gegeven over de aanwezige paddenstoelen, hoe je de paddenstoelen kunt herkennen en of je ze kunt eten. Na terugkeer worden de paddenstoelen gebakken. Leah Groeneweg en Tim Horneman verzorgen een excursie wildplukken, inclusief een workshop koken op het kampvuur met eetbare wilde planten.

Valkenier Martin Bank is zondag present met zijn roofvogels.

Producten

Aardappelen, volkorenproducten, schapenvachten en hapjes proeven bij de Adrianahoeve: het is er allemaal. De familie Eising uit Sleen presenteert pompoenen en kalebassen en Culibes uit Zenderen is de vlierspecialist. De Leemansmolen uit Vriezenveen biedt onder andere pannenkoekenmeel en broodbakmixen. De Venehoeve, een biologisch melkveebedrijf in 2e Exloërmond verkoopt zuivel, op ambachtelijke wijze bereid. De Hexenketel heeft producten van bijzonder fruit, zaden en bloemen en ook ‘t Zwien uit Gees is er met varkensscharrelvlees en Henk Askes presenteert schaafijs.

Voor kinderen is van alles te doen, er is een horecaplein en voor muziek wordt eveneens gezorgd.

Lees meer over alle standhouders en activiteiten op www.oogstfeestmeppen.nl en op Facebook.

Tijdens het oogstfeest is ook de authentieke houtzagerij Het Frensenhoes geopend.