Coevorden – Ontwerp nummer 2 (op de foto de middelste) van de berceau is gekozen. Ruim 750 personen stemmen de afgelopen week ter plaatse of online op één van de drie ontwerpen. Deze ‘loofgang’ of ‘overdekt wandelpad’ komt op de Weeshuisweide in Coevorden. De berceau wordt geheel voorzien van klimplanten en bloemen.

Ontwerp 2 kreeg 41 procent van de stemmen. Deze lijkt het meest op de berceaus van vroeger. De betonnen voet en stalen bogen stellen de poorten tot de Weeshuisweide voor. De klimplanten en bloemen zijn aantrekkelijk voor vogels en vlinders. Het ontwerp wordt nu verder uitgewerkt samen met de andere plannen voor de Weeshuisweide en het Kasteelpark.

Door de berceau moet het een aantrekkelijke Weeshuisweide worden. De droge ‘gracht’ die er nu ligt, wordt voorzien van blauwe bloemen. Begin volgend jaar komt er een plan voor de hele invulling. Ook dan mogen inwoners weer meekijken en meebeslissen.

Kasteelpark Coevorden

De Weeshuisweide wordt samen met de Markt, haven en citadelpunt het Kasteelpark Coevorden. Dat is al eerder vastgelegd in de ruimtelijke visie voor het gebied. Naast het aanpakken van de winkelstraten en de Markt krijgt de binnenstad een heel andere uitstraling.

De gemeente Coevorden, Centrummanagement en woningcorporatie Domesta werken samen met inwoners, ondernemers en bezoekers aan een uitnodigende binnenstad. Inwoners en bezoekers inwoners moeten zich thuis voelen in de binnenstad en verrast worden door hetgeen Coevorden te bieden heeft. De winkelstad wordt veranderd in bezoekersstad.
Drenthe.

Hoofdfoto: de keuze is op het middelste ontwerp gevallen.

 

Lees ook:

Zwarte Hond presenteert ambitieuze plannen voor binnenstad