Coevorden – Een drie- en vierwielfiets is ideaal als mensen niet meer op een tweewieler durven te fietsen, bijvoorbeeld omdat op- en afstappen lastig is of als het evenwicht niet zo goed meer is.

Wie wil ervaren hoe het is om van zo’n fiets gebruik te maken, is welkom op de gratis Ontdekochtend van de Fietsersbond op maandag 1 augustus van 9.00 tot 12.00 uur bij sportaccommodatie De Swaneburg op De Pampert in Coevorden.

Tijdens de ochtend vertellen ervaren fietsdocenten van de Fietsersbond alles wat de bezoekers willen weten over drie- en vierwielers. Dealers van fietsmerken zorgen ervoor, dat bezoekers onder begeleiding een proefrit kunnen maken. Er is geen aankoopverplichting. Ook is het mogelijk om de eigen fiets te laten ombouwen naar een driewielfiets. Neem dan de eigen fiets mee om te horen wat de mogelijkheden zijn.

De fietsontdekdagen zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Drenthe. Met dit programma stimuleren de provincie Drenthe en de twaalf Drentse gemeenten inwoners om (vaker) op de fiets te stappen. Fietsen is namelijk goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Doortrappen bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten die op lokaal niveau aan senioren worden aangeboden.

Meer weten? Kijk op www.doortrappendrenthe.nl. Een indruk van de activiteiten is te zien in dit filmpje.