Coevorden – Op een zonovergoten sportpark De Pampert werd zondagmiddag de wedstrijd Germanicus 1-GRC Groningen 1 gespeeld onder het toeziend oog van de goed leidende scheidsrechter Jos Boerema. Germanicus won de wedstrijd met 2-1.

Bij Germanicus ontbrak trainer André Mulder vanwege ziekte, zijn taken werden waargenomen door Jens Dost en Arthur van der Veen. Germanicus, gesterkt door de overwinning vorige week op FVC, ging fris uit de startblokken en nam een veldoverwicht. Dit werd al snel beloond door een doelpunt in de tweede minuut van Kain Hoogeveen uit een lage voorzet waarbij de doelman van GRC niet geheel vrijuit ging. Ondanks het veldoverwicht gedurende de eerste helft was het Ronald Paans die in de 26ste minuut de gelijkmaker voor GRC liet aantekenen.

Het bracht de Germanen echter niet van slag en voortvarend vatten ze het spel weer op. Het veldoverwicht bleef en reeds in de 32ste minuut kwam Germanicus weer op voorsprong door een doelpunt van Nance Hoogeveen. In het laatste deel van de eerste helft kreeg GRC wat meer vat op het spel wat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Voor de rust werd er niet meer gescoord en gingen de aanvallend ingestelde ploegen op naar de thee.

Na rust was doelman Vincent Beugelink in verband met een blessure gewisseld voor Bram Weerink die zich een goede vervanger toonde. Het spel liet weer een veldoverwicht voor Germanicus zien. Echter, de eindpass was meerdere malen te onnauwkeurig waardoor GRC de bal steeds kon onderscheppen. Ook GRC kreeg kansen, zo ging in de 53ste minuut een vrije bal net naast het doel van Weerink.

In de 57ste minuut wisselde GRC twee spelers om meer stootkracht te forceren; deels lukte dit en gaande de wedstrijd moest Reinier de Boer even stevig ingrijpen, wat hem een reprimande van de scheidsrechter opleverde. Even later eindigde een goede aanval van GRC naast het doel. In de 68ste minuut wisselde GRC nogmaals een speler. Gelijk hierna kreeg Germanicus een grote kans, maar Nance Hoogeveen schoot over.

Germanicus verdedigde enkele malen minder goed uit en kreeg GRC uit een corner een goede doelkans, maar die ging er niet in. Vanaf dat moment nam GRC het spel over. Toch kreeg Reinier de Boer nog een goede scoringskans, die door de keeper met de voet werd gestopt. Bij Germanicus werd Nance Hoogeveen vervangen door Dion Jongbloed.

Germanicus was wat slordig met de bal, wat een gevaarlijke aanval van GRC opleverde; die werd uiteindelijk rigoureus opgeruimd door de verdediging van Germanicus. Beide ploegen werkten hard voor het resultaat, tweemaal werd een verre bal goed onderschept door doelman Weerink. Jessie Rotmensen werd nog voorzien van een gele kaart en na nog een laatste kans voor Germanicus floot de scheidsrechter af.

Germanicus staat nu vierde op de ranglijst en gaat volgende week zondag op bezoek bij hekkensluiter Noordster.